De geüpgradede Prusa i3 MK3S

De opkomst van de Prusa i3 MK3S is niet te stuiten. Dat komt onder andere doordat veel gebruikers van 3D printers al weten wat de MK3 allemaal te bieden heeft. Dat de MK3 als een upgrade hiervan gezien kan worden, belooft dan natuurlijk wel wat. Het is goed om in dat opzicht te bekijken wat je er allemaal van mag verwachten. Het printen zal met dit model van een geheel nieuw niveau worden. Dat is op zichzelf al een aantrekkelijke factor om mee te wegen. Er is echter nog veel meer de moeite waard te noemen.

Nieuwe mogelijkheden door nieuwe profielen
Niet alleen is de Prusa i3 MK3S zelf een upgrade. Ook de zaken rondom het printen ondergaan een nieuwe fase. Zo is er bijvoorbeeld meer mogelijk op het gebied van profielen. Er is met de komst van de nieuwe printer van alles mogelijk geworden. Het is voor de gebruiker interessant om te zien hoe je hiervan kan profiteren. In dat licht is het goed om te weten waar dan de verbeteringen te vinden zijn die in de nieuwe profielen te vinden zijn. Dit geeft je een duidelijk beeld van de mogelijkheden. Het gaat bijvoorbeeld om formaten.

Nieuwe maten van printen
Een opvallende ontwikkeling die te zien is dankzij de Prusa i3 MK3S, is de nieuwe formaten waarin gewerkt kan worden. Dit is bijvoorbeeld te danken aan de nieuwe profielen. De echt miniaturen en de meer gangbare maten, zijn niet langer de enige maten. Ook daartussen zijn nieuwe maten te vinden. Zo is het alleen maar gemakkelijker geworden om te zorgen dat er heel precies en in het juiste formaat gewerkt kan worden. Er is door de fabrikant veel werk gestoken in de ontwikkeling hiervan. Dit paste goed bij de nieuwe mogelijkheden van de 3D printer.

Allerlei soorten veranderingen
De veranderingen die zijn doorgevoerd in de Prusa i3 MK3S zijn op alle fronten te vinden. Een goed voorbeeld is de sensor voor het filament. Dit is flink veranderd nu het om een optische sensor gaat. Daarmee is filament beter te herkennen. Dit geeft je meer mogelijkheden. De extruder is ook veranderd, maar ook anders geplaats. Voor beide veranderingen geldt dan ook dat dit ook een andere techniek met zich meebrengt. Daardoor is er dus meer uit de mogelijkheden van de printer te halen. Er is scherper te printen. De printer blijft beter koel en is meer stabiel.